XDakar is er klaar voor!

Nog twee nachten slapen totdat de eerste officiële kilometers van Le Dakar gereden worden. XDakar is klaar voor de zwaarste rally ter wereld en zij gaan ervoor om zowel de auto als een truck in de top 10 te krijgen.

De voorbereiding is lang en intensief geweest. De HRX Ford van Erik van Loon is helemaal onder handen genomen en na veel testwerk is de auto er klaar voor. "Ik heb er zin in en ik heb veel vertrouwen in de auto. In de laatste maanden is er nog veel gewerkt aan de auto om hem in topconditie te krijgen voor Dakar. Er zijn zelfs een paar monteurs eerder naar Argentinië gevlogen om de puntjes op de i te zetten. De spanning begint te komen en dat is goed! Laat de rally maar beginnen!" Aldus Erik van Loon.

Ook de trucks zijn sterk verbeterd. "Vorig jaar werd Peter van den Bosch tiende met zijn DAF. Dit jaar hebben Eimbert en de monteurs een nog robuustere truck gebouwd, waarmee ik nu wil proberen om de prestatie van Peter te evenaren en ik hoop te overtreffen. Dat zal hard werken worden, maar Dakar is sowieso hard werken!"

Aanstaande zondag, op 5 januari, vindt de eerste stage plaats. Deze brengt de Dakar-karavaan van Rosario naar San Luis.