Onszelf herpakken, wordt per keer moeilijker’

Het wordt een beetje een repeterende boodschap. Ook in de tiende etappe liep de multiriem van de HRX Ford van Erik van Loon er weer twee keer af. Na een uitstekend begin met de tiende tussentijd stonden Van Loon en zijn navigator Wouter Rosegaar weer bijna een uur stil om de boel te repareren. En aan het eind van de 631 kilometer lange proef nóg een keer.

Het is om moedeloos van te worden, gaf Rosegaar toe in het bivak in Antofagasta. “Als je daar staat om het te repareren – drie kwartier tot een uur werk – zie je het hele veld voorbij komen. Dat is zo frustrerend. Als het dan eindelijk klaar is, kost het moeite om onszelf te herpakken, de focus weer te richten, achteraan aan te sluiten en het stof weer in te duiken. Het wordt ook elke keer moeilijker, dat herpakken en doorgaan.”

Van Loon en Rosegaar mochten de tiende etappe, van Iquique naar Antofagasta, nog beginnen als 17de, met achter zich Robby Gordon en daar achter Bernhard ten Brinke. Die herplaatsing was te danken aan de goede klasseringen in de voorgaande etappes. Het begin in de duinen was uitstekend. “We vlogen er doorheen”, zegt Rosegaar. “De duinen leken het zwaartepunt van de etappe en we kwamen er met de tiende tijd uit. Dan denk ik: goed bezig. Maar direct na de duinen ging het weer mis: multiriem eraf. Daar gáán we weer…”

Het vervolg van de etappe ging ook best goed, al deed het er niet echt meer toe. En 36 kilometer voor de finish deed het er al helemaal niks meer toe, toen het ding er opnieuw af vloog. “De auto is de zwakke schakel”, zegt Rosegaar. “En dat is jammer maar vooral frustrerend, want het rijden gaat zo ontzettend goed. We rijden overal fluitend doorheen. Erik is in topvorm, maakt nauwelijks foutjes, ik heb er zelf qua navigatie ook nog nauwelijks naast gezeten, de samenwerking is fantastisch. Met deze auto kun je niet rustig rijden, daar is hij niet op gemaakt. Maar we rijden al met een tandje minder en zelfs zo komen we tot goede resultaten. We zouden serieus mooie klasseringen rijden als de auto het zou blijven doen.”

Voor de elfde etappe van morgen, de koninginnerit van deze Dakar van Antofagasta naar El Salvador, mag Van Loon niet verder naar voor starten. Met de 32ste tijd van de tiende etappe belooft dat bij voorbaat geen prettige dag te worden. “Dat wordt waarschijnlijk een marteling, maar we gaan toch proberen de finish te halen. Deze Dakar finishen wordt voor ons op deze manier al een overwinning op zich, want sportief is er niets meer te halen.”

Bekijk de uitzending van RTL GP Dakar terug.

Tags: Dakar 2014 Erik van Loon Wouter Rosegaar HRX Ford